Ballong

Sportupplevelser

För den som är sportintresserad så finns det en mängd stora händelser som är en riktig upplevelse att få uppleva på plats. Tänk dig att få vara en del av publiken när ditt favoritlag gör mål – den känslan är näst intill obeskrivlig.

Hockey-VM
Här i Sverige, men även i många andra länder, så är hockey en mycket stor sport. Tre Kronor har under åren haft en mängd stora framgångar inom sporten och har plockat hem ett flertal medaljer. Laget är ett av världens främsta såväl på herrsidan som dam- och juniorlaget och man har en mängd fina meriter med sig på listan. Hockey VM 2015 kommer gå av stapeln i Tjeckien och här är Sverige ett av de lag som deltar. Förhoppningsvis kan man plocka hem en tredje medalj i rad. Från de tidigare två åren har man nämligen fått med sig både ett guld och ett brons från mästerskapet.

Fotbolls-VM
Var fjärde år går fotbolls-VM av stapeln och detta ses som ett av de absolut största evenemangen inom sport. Lag från hela världen kämpar sig igenom kval som pågår i flera år för att ta sig hela vägen hit och göra ett försök på att bli världens främsta fotbollsnation. Turneringen har ägt rum på en mängd olika platser runt om i världen och här senast var det Rio i Brasilien som stod som arrangör. Kan man inte befinna sig på plats så kan man alltid följa allting via de många tv-sändningar som visas. Dessutom ordnar flera storstäder i världen speciella visningar av matcher där fans kan mötas för att tillsammans dela glädjen även om de inte själva befinner sig på arenan.

Super Bowl
Amerikansk fotboll är en sport som amerikanerna är väldigt stolta över och att Super Bowl då är en så pass stor sak där är inte så konstigt. Den avslutande matchen där de två främsta lagen möts följs av miljontals människor från hela världen och det är ett enda stor jippo kring matchen som alltid sker på en söndag i början av februari. Även de som inte är sportintresserade annars rycks med i det hela och det finns till och med de som endast tittar på matchen för att se de mycket påkostade reklamer som visas under pauserna. Även den omtalade halvtidsshowen som varje år gästas av en stor världsartist är något som många brukar vilja se.